Capture Your Grief - Vang je verdriet -

Een samenvatting van een wereldwijd project waardoor je gemakkelijk kan deelnemen en een laagdrempelige uitleg krijgt. Doe jij mee in de maand oktober? Wil jij inspiratie? In de maand oktober verschijnt dagelijks om 9 uur een bericht op Facebook.

Vertaling en samenvatting van Carly Marie Project heal.

Welkom

‘Capture Your Grief’, letterlijke betekenis ‘vang je verdriet’, is een bewust project voor iedereen die te maken heeft (gehad) met het verlies van een baby, kindje of geliefde.

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen aan dit project.

Dit jaar zal het project een beetje anders zijn dan andere jaren. Er zijn 31 opdrachten, voor iedere dag van de maand oktober. Je wordt uitgedaagd om iedere dag een foto, kunstwerk, video of tekst te plaatsen over jouw weg met rouw en verlies. Capture Your Grief geeft aandacht aan de aanwezige rouw en verlies in het (dagelijks) leven, maar ook de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt naar aanleiding hiervan.

Ook wordt er gehoopt dat de magie van sociale media zijn werk doet door mensen te verbinden in liefde en leven. Je kan ieder moment beginnen met het deelnemen aan dit project, wanneer jij wil. Dit jaar wordt je uitgenodigd om een band van liefde en verbondenheid te maken in het proces wat jij doormaakt, of doorgemaakt hebt.

Het thema is ‘Their Lights Shines On’, hun lichten blijven schijnen. En in oktober wordt je aangemoedigd om verschillende lieve daden te doen. Iedere daad/dag zal bijdragen aan jou eigen bewustzijn over je verlies, maar ook verbinden met anderen die hier aan mee doen.

Oktober kan een aftrap zijn die start met nieuwe contacten met mensen die in een soort gelijke situatie zitten. Door het delen van deze thema’s op sociale media zal liefdevolle ouders helpen hun emoties te delen, gesprekken aan te kunnen gaan en een maand een plek geven om thematisch te werken met hun verlies. Je kan kiezen om mee te doen aan het project, maar wanneer een thema of daad niet goed voelt, laat het vooral aan je voorbij gaan.

CAPTURE YOUR GRIEF INTUITION

Wanneer je intuïtie zegt dat je het niet moet doen, luister er naar! Wanneer iets van dit project te veel voelt stop!

Je moet jezelf afvragen of het thema, of het werken in de verschillende thema’s, je helpt, of verdrietiger maakt. Voel geen druk om iets te moeten doen in dit project. Maak het project niet een doel op zich zijn, maar een middel om met gevoel en emotie te werken en lief te zijn voor jezelf.

In de perfecte wereld zou dit project niet online zijn. Zouden alle ouders bij elkaar komen in levende lijven en zou er een maand samen ontmoetingen zijn om met elkaar te verbinden. Het Capture Your Grief project gaat over de omgang en herkenning van je rouw en verdriet. Doordat het licht van onze kinderen schijnt, door ons heen.

Ook is deze maand belangrijk voor bewustzijn. Door aan onszelf te denken, maar ook andere er bewust van te laten worden. Hierdoor zal er ook meer ruimte zijn voor respect naar deze grote groep mensen.

ZIJN ER REGELS?

Ja, de eerste regel is dat je vooral heel goed voor jezelf moet zorgen en op jezelf moet letten. Een goede manier om jezelf dit te helpen herinneren is te luisteren naar je intuïtie en wanneer het overdonderend/indrukwekkend voelt moet je je afvragen of het goed is om (die dag) mee te doen aan het project.

De tweede regel is dat je je eigen foto’s, video’s en teksten gebruikt. Je hebt geen google nodig om jou verhaal te vertellen.

Derde regel, wees lief!

HASHTAGS

Wil je je verbinden met anderen? Gebruik de hashtags om het project wereldwijd te volgen.

#captureyourgrief2017, #whathealsyou, #captureyourgrief,

WAT ZIJN DE THEMA’S DEZE MAAND?

1. DE ZEGENING VAN DE START VAN DE DAG.

2. OPSTAAN EN OCHTEND RITUELEN.

3. BELANGRIJKE MANTRA.

4. TOEBEHOREN.

5. RUST IN JE HOOFD.

6. MOOIE MAAN.

7. VOOR DE EERSTE KEER.

8. ZONDAG RUST DAG.

9. ZUIVER EN LATEN GAAN.

10. EEN PLEK DIE JE OPNIEUW UITVIND.

11. HET LEVEN IS KORT.

12. EEN DAG OM TE STRALEN.

13. UITVOERING VAN HET LEVEN.

14. GEHEIME DAAD VAN VRIENDELIJKHEID.

15. ZONDAG RUSTDAG |WAVE OF LIGHT|.

16. BEWUSTE DANKBAARHEID.

17. GELOOF ER IN.

18. DE VERANDERING VAN ROUW.

19. AARDSE LIEFDE.

20. LACHEN ALS MEDICIJN.

21. KOESTEREN.

22. SUNDAY RUSTDAG.

23. DADEN VAN VRIENDELIJKHEID.

24. VANG HET MOMENT.

25. ONVERWOESTBAAR HART.

26. WONDERBAARLIJKE SCHEPPING.

27. PASSIE.

28. ONDERSTEBOVEN.

29. ZONDAG RUSTDAG.

30. REFLECTEREN.

31. DE ZEGENING VAN DE DAG.

Downloads

Deel dit bericht!

Je kunt direct online doneren

Je kunt betalen met eenmalige incasso, bankoverschrijving en Betaalmethodes