Wat kan ik ermee

Kusje voor is een online dagboek. Een plek waar je herinneringen kunt opslaan, je gevoelens van je af kunt schrijven en zo geholpen wordt je verlies te verwerken. Maar het gaat verder dan zomaar een plek om deze gegevens te bewaren.

Therapeutische achtergrond

Samen met een team van vaktherapeuten hebben wij het concept achter Kusje voor ontwikkeld. Het opschrijven van gebeurtenissen en ervaringen is goed voor de verwerking. Door het beschrijven van gedachten en gevoelens ga je situaties herkennen en, heel belangrijk, leer je hulp vragen wanneer dat nodig is.

Online dagboek

Raak geen herinnering meer kwijt. Doordat Kusje voor een online applicatie is kun je al je herinneringen, of het nu foto’s en video’s of verhalen zijn, opslaan. Je kunt ze bekijken waar je ook bent en wanneer je dat wenst.

Ook voor niet-schrijvers

Niet iedereen schrijft zomaar zijn gevoelens op. En daarom helpen wij je daarbij. Nadat je je hebt aangemeld zal je in de periode van een jaar verschillende vragen krijgen. In het begin frequenter en gericht op de dagelijkse dingen. Verderop in het jaar laten de vragen je tevens terug- en vooruitkijken. De vragen die je krijgt zijn met aandacht uitgezocht en opgesteld. Ze helpen je dingen te verwoorden die belangrijke momenten kunnen zijn. Of om je hart te luchten.

Familie en vrienden betrekken

Je dagboek is persoonlijk. Maar je kunt wel kiezen met wie je bepaalde verhalen wilt delen. Je familie en vrienden zijn belangrijk om je verlies te kunnen verwerken. Wanneer je dat wenst kun je je geliefden betrekken bij wat je geschreven hebt. Bovendien stellen wij je in staat om een groep mensen op de hoogte te stellen van bepaalde mijlpalen (bijvoorbeeld een half jaar na het overlijden van je kindje) zodat zij er extra voor je kunnen zijn.

Een blijvende herinnering

Vanaf het moment dat je je inschrijft start een periode van een jaar. Zoals gezegd opgebouwd met een therapeutische achtergrond. Na een jaar heb je de mogelijkheid om al je verhalen, foto’s en beantwoordde vragen af te drukken in een tastbaar dagboek zodat de herinnering nooit verloren zal gaan.

Gratis

Het gebruik van Kusje voor is geheel gratis. Als stichting willen wij zoveel mogelijk mensen helpen in deze moeilijke periode van hun leven. Om dat te kunnen doen zijn wij op zoek naar donateurs die het mogelijk gaan maken om Kusje voor daadwerkelijk te ontwikkelen. Help jij ons?

Je kunt direct online doneren

Je kunt betalen met eenmalige incasso, bankoverschrijving en Betaalmethodes